fbpx

Sublimator SUBLIMOX APF PLUS cu capac rabatabil “Swinging cap”


Producator: MEC SERVICES, Italia.

SUBLIMOX APF PLUS cu capac rabatabil “Swinging cap” – modelul original din Italia.

Sublimator Sublimox APF-Plus Professional cu gestionare electronică a temperaturii Dispozitivul permite ciclul continuu și repetat de difuzie prin sublimarea acidului oxalic dihidrat în interiorul stupilor. Noul sistem electronic PID cu termocuplu pentru gestionarea automată și menținerea constantă a temperaturii.

Este un aparat folosit in tratamentul anti-varroa cu Acid Oxalic, prin sublimarea acidului oxalic pudra de puritate inalta (peste 99%)

Aparatul este produs de firma Italiana MEC SERVICES SRL si reprezinta la acest moment cel mai eficient echipament existent pe piata pentru realizarea tratamentului anti-varroa cu Acid Oxalic prin sublimare.

Aparatul este alimentat la 220V, avand o cuva din INOX incalzita controlat, in care se sublimeaza acidul oxalic.

IMPORTANT:

  • Vaporii de Acid Oxalic rezultati prin sublimare, sunt toxici si periculosi pentru sanatatea omului. De aceea este foarte important ca apicultorul sa foloseasca de fiecare data masca de protectie cu filtre, ochelari si manusi de protectie.
  • Se va lucra intotdeauna in directia opusa vantului
  • Se va pastra  acidul oxalic departe de acesul copiilor
  • Se va tine cont la lucrul cu electricitatea, de masurile de protectie specifice
  • Se vor efectua eventuale teste ale aparatului, doar in spatii deschise si in afara razei de afectare a altor persoane sau animale.
  • Tratamentul se va efectua DOAR la indicatia si sub controlul medicului veterinar de circumsriptie. 

 

La livrare, veti primi o cutie ce contine:

  • Sublimatorul cu capac rabatabil “Swinging cap”
  • 2 cuve din portelan (sau teflon)
  • 1 recipient de dozare
  • Manual de folosire.

Pornirea sublimatorului:

Se va conecta sublimatorul la sursa de curent (220V) fara capacul cuvei (capacul cuvei nu se va tine niciodata pus, pentru a se evita incalzirea acestuia).

Se asteapta incalzirea cuvei sublimatorului (8-10 min) pe aceasta durata ledurile  galben si cel verde din spatele aparatului sunt aprinse simultan.

Dupa 8-10 min se va auzi un scurt “beep” ce indica faptul ca temperatura cuvei de sublimare a ajuns la valoare optima. In acest moment va ramane aprins doar ledul verde, in timp ce cel galben se va aprinde intermitent la intervale scurte.

Folosirea sublimatorului:

In functie de tratamentul recomandat de medicul veterinar si de dozajul recomandat de producator, se ia cu lingurita dozatoare cantitatea de acid oxalic pudra. In acest caz –  2,3 g / stup de 10 rame este doza recomandata pentru acid oxalic de puritate inalta 99.7%

Deschideți capacul rabatabil al sublimatorului pentru a introduce acid oxalic în rezervorul fierbinte, apoi închideți capacul rabatabil.

Se asteapta aprox 20-25 sec, pentru a se asigura ciclul complet de sublimare a acidului oxalic.

Fluxul de vapori de acid oxalic trebuie sa fie incet si constant, fara “puf”uri (caz in care se verifica teava sa nu fie infundata cu depuneri).

Dupa ce s-a terminat sublimarea produsului din cuva, se scoate capacul, se curata de eventuale resturi si se trece la urmatorul stup.

In tot acest timp se va purta echipamentul de protectie.

INTRETINERE:

Dupa terminarea tratamentelor, se lasa aparatul sa se raceasca si se curata de resturile de acid oxalic / excipienti. Se poate folosi alcool tehnic (izopropilic) pentru curatarea finala.

O foarte mare atentie se va acorda curatarii tevii de evacuare a vaporilor de acid oxalic. Datorita excipientilor sau acidului oxalic partial sublimat, teava se poate infunda in timp, caz deosebit de periculos, deoarece poate arunca capacul sublimatorului in timpul folosirii si stropirea apicultorului cu material incins (insistam inca odata asupra folosirii in permanenta a echipamentelor de protectie). 

Astfel, dupa fiecare folosire, teava se va curata energetic si atent, eventual cu mijloace mecanice (perie de tevi, etc), pentru a se asigura ca teava este perfect curata.

 

7.700 MDL

Cosul

close