Recommended Products
Shop
Afișez 1–24 din 531 de rezultate
-
Tratament
Acid formic, min 85,3% 1 kg
Producator: Stanchem, Polonia.
Acid formic
Acidul formic este singurul tratament cunoscut până la această dată care omoară parazitul varoa în celulele cu puiet.
Mod de ambalare: flacon de 1 L.
Concentratia: 85%
In 100g acid formic de 85% se afla 85 g acid formic pur.Concentratia de 60 % se obtine astfel:
Pentru a obtine 1 l acid formic de 60% concentratie este nevoie de un recipient de sticla de 1l in care turnam prima data 100 ml apa distilata, adaugam apoi 589,2 ml acid formic de 85% , dupa care se completeaza pana la 1000 ml tot cu apa distilata. Acidul se toarna in apa si nu invers fiindca se poate degaja caldura care sa duca la spargerea recipientului.Folosire- vaporizatorului pentru acidul formic are avantajul unui control mai precis al aplicării consatante şi economice a tratamentului şi al unui efect mai îndelungat. Se foloseşte acid formic la concentraţia de 60%. Se urmăreşte cantitatea de acid evaporată în timpul primei zile a tratamentului şi dacă aceasta depăşeşte 10 ml/zi se regleaza rozeta dispozitivului pentru a micşora suprafaţa de evaporare. Tratamentul este ineficient sub limita de evaporare de 6 ml/zi.
Se lasă urdinişul deschis, se înlătură magaziile. Dacă stupul este prevăzut cu fund anti-varoa se închide subarul de tabla. Tratamentul se începe la primele ore, răcoroase, ale dimineţii. Se poate face trtament cu acid formic atât primăvara, cât şi toamna cu condiţia ca temperatura exterioară să fie între 5 şi 30 grade Celsius. Dacă la sfarşitul lunii Iulie căderea naturală de acarieni este în medie mai mică de 10 bucăţi/zi la stupul pe 10 rame se renunţă la tratamentul din August, facându-se numai cel din Septembrie.
Căderea naturală de acarieni se verifică cu foaia cu margarină cel puţin săptămânal pentru a ţine sub observaţie tendinţa de infestare a stupilor.
Se recomandă utilizarea unui minim de echipament constând în:
1. Mănuşi rezistente la acid
2. Ochelari de protecţie
3. Mască cu cartuş filtrant
4. Şorţ şi cizme de cauciuc
5. Găleată mare (10 litri) cu apă curată pentru intervenţie în caz de accidente
Se vor avea în vedere următoarele aspecte:
-Nu lăsaţi produsul la îndemana copiilor.
-Coroziv pentru ochi şi piele la contactul direct sau prin expunerea la vapori.
-Vătămător sau fatal prin înghiţire.
-Poate produce sensibilizarea pielii.
-Evitaţi contactul cu ochii, pielea sau îmbrăcămintea.
-Nu inhalaţi vaporii.
-Purtaţi ochelari de protecţie, mănuşi rezistente la acizi, şorţ şi cizme de cauciuc la manipulare.
-Se recomandă utilizarea unei măşti prevăzute cu filtru purificator pentru vapori organici.
-Combustibil. Feriţi apropierea flăcării deschise. Se păstrează sub temperatura de 50 grade C.
-Lucraţi numai în spaţiu deschis şi cu vântul bătând din spate.
-Nu mâncaţi, beţi lichide sau fumaţi în timpul utilizării.
-Spălaţi temeinic mâinile cu apă şi săpun după utilizare. Spălaţi deasemeni mâinile înmănuşate înainte de scoaterea mănuşilor.
-Dezbracaţi imediat îmbrăcămintea stropită accidental.
-Spălaţi hainele contaminate separat de restul îmbrăcăminţii.
-Acidul formic perturbă activitatea familiei de albine şi poate induce o uşoară mărire a mortalităţii albinelor.
Reguli de prim ajutor:
Piele. Dezbrăcaţi imediat hainele contaminate. Spălaţi zona afectată cu săpun sau un detergent slab şi multă apă. Dacă apare arsură se aplică compresa sterilă şi se consultă de urgenţă medicul.
Ochi. Se spală ochii imediat cu apă din abundenţă. Se acoperă ochii cu comprese sterile, se consultă de urgenţă medicul.
Ingerare. Nu provocaţi voma. Beţi o cantitate mare de apă sau lapte. Dacă apare voma se administrează repetat lichide. Nu încercaţi să daţi nimic pe gură unei persoane aflate în stare de inconstienţă. Consultaţi de urgenţă doctorul.
Inhalare. Scoateţi victima din zona contaminată. Dacă respiraţia s-a oprit curătaţi căile respiratorii şi începeţi respiraţia artificială. Nu încercaţi să daţi nimic pe gură unei persoane aflate în stare de inconstienţă. Consultaţi de urgenţă medicul.
SKU: n/a -
Tratament
Acid oxalic, min 99,6% 1kg
Producator: STANCHEM, China.
Acidul oxalic (formula H2C2O4) este un acid dicarboxilic cu structura (HOOC)-(COOH). Datorită unirii celor două grupe carboxil, acesta este unul dintre cei mai tari acizi organici. Este, de asemenea, un agent reducător.
Tratamentul familiilor de albine toamna târziu sau la începutul iernii este parte integrantă a conceptului luptei împotriva varozei, aşa cum se face de exemplu în Germania, landul Baden-Wurtenberg. Ţelul este scăderea nivelului de infestare al familiei de albine cu varoa în apropiere de zero pentru că în anul următor să nu apară probleme de infestare înainte de îngrijirea stupului de la sfârşitul verii, în august. Acest concept şi-a dovedit valabilitatea în practica apicolă.
Pentru tratament se aşteaptă ca familiile de albine să fie fără puiet. Atunci este suficient un singur tratament pentru a obţine un grad de eficienţă de peste 90%. La familiile cu puiet reuşita tratamentului este mult mai scazută. Un tratament anti varoa fără efecte secundare este posibil numai prin folosirea acizilor organici, acid formic şi acid oxalic. Cu toate acestea folosirea oficială a acestor mijloace alternative este limitată de cadrul juriduc care chiar în cadrul UE nu este unitar. O reglementare a UE (1804/1999) asupra cresterii ecologice a animalelor permite folosirea de acid formic, lactic, oxalic şi tymol ca mijloace anti varoa, însă importanţa reglementărilor naţionale prevalează. De exemplu în Germania este permisă folosirea doar a acidului în proporţie de 60%. Ceeace nu este de ajuns. În alte locuri deja s-a ajuns mai departe. În Austria este permisă folosirea şi a tratamentului bazat numai pe acidul oxalic, iar în alte ţari ale EU şi în Elveţia aceasta este tolerată.
Când sunt familiile de albine fără puiet?
Multe familii bătrâne rămân deja fără puiet în octombrie. La familiile mai tinere acesta este un caz rar. Explicaţia constă în faptul că faza de crestere a familiilor tinere se termină doar la sfârşitul verii pe când familiile bătrâne işi depăşesc deja punctul culminant al dezvoltării în iunie. Situaţia puietului toamna este influenţată de locul de amplasare al stupinei dar mai ales de climă. Primele îngheţuri de noapte toamna determină matca să înceteze depunerea ouălelor. Trei săptămâni după aceea toate ramele sunt fără puiet. După aceea poate începe tratamentul prin picurare. Deschiderea stupului şi efectuarea tratamentului nu afectează familiile de albine.
Necesar:-soluţie apoasă de acid oxalic concentraţie 3.5 % (în apă sau sirop de zahăr -200 g zahăr şi 35 g acid oxalic se dizolvă în cca 400 ml apă şi se completează apoi până la un litru. Soluţia astfel preparată se numeste Bienenwohl.
-siringă de 100 ml
-mănuşi (important)
Dozare: Se picură 30-50 ml soluţie/familie repartizată în spaţiul dintre toate ramele cu albină.
Ce urmărim: -tratarea în noiembrie sau decembrie la peste 0 grade
-stropirea cât mai fină pe cât mai multe albine (nu turnaţi, stropiţi)
-căderea de acarieni durează 4-5 săptămâni
-eficienţa tratamentului este garantată numai la familiile fără puiet
-de două ori înseamnă o dată prea mult
Diagnosticarea gradului de infestare înainte de tratament
Nu orice familie de albine trebuie tratată toamna. Merită făcută o diagnosticare a gradului de infestare în noiembrie pentru a evalua mărimea populaţiei de varoa. Pentru asta sub fiecare familie se aşează foaia cu margarină. După 1-2 săptămâni se poate constata căderea naturală de acarieni. Dacă printre ei se află şi paraziţi deschişi la culoare înseamnă că în familie s-a mai dezvoltat puiet infestat. Dacă căderea naturală depăşeste 1 parazit pe zi atunci se recomandă tratamentul, dacă pe zi cad mai mult de 5 paraziţi atunci tratamentul este obligatoriu. Dacă în Noiembrie fără efectuarea de tratament cade în medie 1 parazit/zi asta înseamnă că în familie mai există câteva sute de paraziţi. Iernatul familiei nu este ameninţat dar acea familie ar putea să fie afectată de înmulţirea paraziţilor în vară. De acea este indicată tratarea. Dacă aceasta nu s-a făcut atunci primăvara trebuie acţionat consecvent cu puiet de trântori drept capcană pentru varoa.
Metoda stropirii cu acid oxalic
Pentru tratament se foloseste o soluţie apoasă sau pe bază de sirop de zahăr cu o concentraţie de acid oxalic de 3.5% precum şi o seringă pentru stropire şi dozare. Seringa trebuie să fie de o asemenea construcţie încât să asigure dozarea sub forma de picături fine.
Acidul oxalic se găseşte în farmacii sub denumirea de acid oxalic brut. În acest caz este vorba de dihidrat de acid oxalic care este cristalin şi este compus din cca 71% acid oxalic şi 29% apă. Se poate folosi apa de la robinet. Calciul din apa de robinet este legat de acidul oxalic şi se transformă în cristale stabile chimic de oxalat de calciu. Concentraţia nu este puternic influenţată de acest lucru. Adaosul de zahăr are ca efect o cădere mai rapidă a paraziţilor dar nu influenţează acţiunea asupra albinelor sau toleranta lor la soluţie. Se păstrează în sticlă cu dop etans şi inscripţionată.
În comerţ se găsesc şi soluţii de-a gata de exemplu Bienenwohl. Pentru tratare nu sunt necesare temperaturi primăvăratice, este de ajuns ca termometrul să indice peste 0 grade Celsius. Fumul se va folosi cu economie. De regulă se renunţă complet la utilizarea fumului când albinele sunt în ghem.
În lunile Noiembrie-Decembrie familia se află sub coroanele de hrană. La stupii fără magazin localizarea ghemului este usoară şi soluţia se poate repartiza uşor pe cât mai multe albine. La stupii cu magazin câteodată acest lucru este mai dificil mai ales atunci când ghemul se află pe ramele de jos. Fie se foloseste o lanternă pentru a localiza ghemul fie se îndepărteaza catul şi soluţia se poate distribui în şi nu pe ghem. Stropirea trebuie facută cu răbdare. Este mai bine să treci de 2 ori pe fiecare spaţiu dintre rame decât o singură dată, cu cât se stropesc mai multe albine cu atât tratamentul este mai bun. În funcţie de puterea familiei se folosesc 30-50 ml soluţie. 30 ml se folosesc atunci când ghemul se întinde pe 4-5 rame (la temperaturi în jurul a 0 grade) şi 50 ml când ghemul ocupă 6-7 rame. O familie se stropeste o singură dată. Repetarea tratamentului, chiar şi cu Bienenwohl, dăunează. Atunci multe albine sunt încărcate cu prea mult acid şi zboară prematur din stup şi pot muri la oarecare distanţă fără să se poată observa pierderea lor pe pământ în jurul stupului. La familiile fără puiet o a doua tratare nu este oricum necesară. Căderea de paraziţi după tratament trebuie urmarită şi măsurată pentru a se compara cu rezultatul diagnosticării dinaintea tratamentului. Căderea paraziţiloreste de amploare mai mare pe o perioadă de 4-5 săptămâni chiar dacă majoritatea (80%) cad din prima săptămână.
La prelucrarea albinelor cu fum, in stup se inchide urdinisul de sus, iar in urdinisul de jos se introduce Aparat de evaporare a acidului oxalic (Cod ). Se utilizeaza 2 gr de acid oxalic pe 10—12 rame, ocupate de albini.
Atentie!!!
1. In timpul lucrului cu acid oxalic nu se admit persoanele, care n-au trecut instructajul in lucrul cu acizi. Prelucrarea albinelor se efectuiaza in haine specializate de lucru ( halat, sort, cizme, respirator, manusi anti oxidanti, ochelari).
2. In timpul lucrului se interzice fumatul, alimentatie cu hrana si apa. Dupa lucrul cu acizi, hainele se scot, fata si miinele se spala cu apa calda cu sapun. In caz, daca acidul a nimerit pe piele, acesta se spala cu apa sau se neutralizeaza cu solutie de soda de mincare.
3. Pastrarea sau transportarea acidului oxalic impreuna cu produse alimentare sau mincare pentru animale se interzice.
4. La utilizarea aparatelir cu incalzire trebuie de respectat reguli antiincendiari.SKU: n/a -
Afumătoare
Afumator apicol standart cu protectie
Afumator apicol standart cu protectie, inox.
Afumator apicol standart este destinat pentru calmarea albinelor cu fum.
Corpul afumatorulu – inox, burduf – piele naturala, gratie de protectie.
Material: inox 0,4 mm.
Dimensiuni afumător:
D = 92 mm.
H = 255 mm.
Greutate afumător: 0.940 kg.
Burduf din piele naturală
Dimensiunile burduf: 170 * 100SKU: n/a -
Tratament
AMIPOL-Т (placi)
Producător: SA “Agrobioprom”, Rusia.
AMIPOL-T (plăci) – pentru tratamentul și prevenirea VARROATOZEI la albine.
ATENŢIE! DESENUL SE APLICĂ PE PACHET!
HOLOGRAMĂ DE PROTECȚIE PE PACHET!
(verificați holograma de securitate)
COMPOZIȚIA ȘI FORMA DE ELIBERARE
Amipol-T® ca ingrediente active într-o placă conține: timol – 80 mg, amitraz – 6,75 mg, și ca substanțe auxiliare – etil celosolv, furnir decojit.
În aparență, medicamentul este o placă de lemn.
EFECT FARMACOLOGIC
Are o acțiune de contact acaricidă pronunțată împotriva formelor adulte de Varroa destructor.
DOZE ȘI METODĂ DE APLICARE
Medicamentul Amipol-T® este utilizat în perioadele de primăvară și toamnă. Produsul medicinal este plasat în stupi la o rată de 2 plăci pentru 10 – 12 rame de cuibărit. Pentru familiile mici (până la 6 rame), butași și miezuri, este suficientă o placă, care este plasată în centrul cuibului. Într-o familie slabă, o placă este suspendată între 3 și 4 rame cu fagure, într-una puternică, o placă între 3 și 4, a doua placă între 7 și 8 rame cu fagure. Plăcile sunt lăsate în colonii pentru o perioadă de 3 până la 30 de zile, în funcție de cantitatea de puiet tipărit, după care sunt îndepărtate.
INSTRUCȚIUNI SPECIALE
Este interzisă utilizarea medicamentului cu mai puțin de 14 zile înainte de începerea colectării principale a mierii pentru a evita introducerea componentelor medicamentului în mierea comercializabilă. Mierea colectată de familiile procesate este folosită pentru hrană în general.
AMBALARE
Medicamentul este produs în 10 plăci ambalate în pungi închise ermetic din film metalizat.CONDITII DE DEPOZITARE
A se păstra în ambalajul închis al producătorului, ferit de umezeală și de lumina directă a soarelui, separat de alimente și furaje, la temperaturi de la 0 la + 25 ° C. Perioada de valabilitate, sub rezerva condițiilor de depozitare, este de 36 de luni de la data producției. Data de producție este indicată pe ambalaj.
A nu se utiliza după data de expirare. A nu se lasa la indemana copiilor!
Eliberat fără prescripția medicului veterinar.
TERMEN DE VALABILITATE
Sub rezerva condițiilor de depozitare – 36 de luni de la data producției.
SKU: n/a -
Tratament
AntiVarNozem 500 ml
Producător: DULCOFRUCT, Romania.
AntiVarNosem
PRODUS NEMODIFICAT GENETIC
Produsul AntiVarNosem este un macerat alcoolic din plante, conține uleiuri esențiale din plante pentru uz apicol, antiviral, antibacterian fiind un excelent adjuvant împotriva stărilor de intoxicații destinat prevenirii infestării puietului cu varroa și nosema. Prin administrarea acestui produs se realizează protecția intestinală și împiedică dezvoltarea bacteriană a Nosemei Apis, ajută la stimularea pontei mătcilor prin substanțele active ce se regăsesc în plante (vitamine și microelemente), asigurând protecția famiilor de albine ori de câte ori se constată o slăbire a activității acestora.
Stimulează secreția enzimatică digestivă a albinelor și a larvelor, iar conținutul ridicat de uleiuri esențiale favorizează fortificarea famiilor albinelor.
Se recomandă folosirea acestuia în perioadele din sezonul activ lipsite de cules natural, primăvara timpuriu, toamna și în tratarea stărilor infecțioase și parazitare.
Doză recomandată:
– în sirop: prevenire 15 ml / kg, tratare 20 ml / kg;
– în hrana solidă: prevenire 30 ml / kg, tratare 40 ml / kg.
100 ml soluție Antivarnosem conțin:
– uleiuri esențiale din plante 0,24 ml; macerat din plante (pelin, cimbru, coadă șoricelului, busuioc) 0,76 ml; alcool alimentar 52 ml; apă purificată 47 ml.
Contraindicații: nu există.
A nu se lăsa la îndemână copiilor. Produs strict pentru uzul apicol.
ATENȚIE: Produs inflamabil
Valabilitate: 24 luni.
SKU: n/a -
Tratament
APIDEZ (placi)
Producător: SA “Agrobioprom”, Rusia.
APIDEZĂ (plăci) – pentru tratamentul și prevenirea VARROATOZEI la albine.
ATENŢIE! DESENUL SE APLICĂ PE PACHET!
HOLOGRAMĂ DE PROTECȚIE PE PACHET!
(verificați holograma de securitate)
COMPOZIȚIA ȘI FORMA DE ELIBERARE
Medicamentul Apidesz ca ingrediente active într-o placă conține: timol – 60 mg, ulei esențial de brad – 80 mg, și ca substanțe auxiliare – etil-celosoluție, furnir decojit. În aparență, medicamentul este o placă de lemn
EFECT FARMACOLOGIC
Ingredientele active ale medicamentului au un efect acaricid și respingător pronunțat împotriva formelor adulte de Varroa destructor.
DOZE ȘI METODĂ DE APLICARE
Medicamentul Apidesz este utilizat primăvara și toamna. Produsul medicinal este plasat în stupi la o rată de 2 plăci pentru 10 – 12 rame de cuibărit. Pentru familiile mici (până la 6 rame), este suficientă o placă, care este plasată în centrul cuibului. Într-o familie slabă, o placă este suspendată între 3 și 4 rame cu fagure, într-una puternică, o placă între 3 și 4, a doua placă între 7 și 8 rame cu fagure. Plăcile sunt lăsate în colonii pentru o perioadă de 3 până la 30 de zile, în funcție de cantitatea de puiet tipărit, după care sunt îndepărtate.
INSTRUCȚIUNI SPECIALE
Este interzisă utilizarea medicamentului cu mai puțin de 14 zile înainte de începerea colectării principale a mierii pentru a evita introducerea componentelor medicamentului în mierea comercializabilă. Deschideți ambalajul numai înainte de a manipula albinele. Mierea colectată de familiile prelucrate este utilizată în scris pe o bază generală.
AMBALARE
Medicamentul Apidesz este produs ambalat în 10 plăci în pungi închise ermetic din film metalizat.
CONDITII DE DEPOZITARE
Medicamentul este depozitat în ambalajul închis al producătorului, protejat de umiditate și de lumina directă a soarelui, separat de alimente și furaje, la o temperatură de la 0 la + 25 ° C. Data de producție este indicată pe ambalaj.
A nu se utiliza după data de expirare. A nu se lasa la indemana copiilor!
Eliberat fără prescripția medicului veterinar.
TERMEN DE VALABILITATE
Sub rezerva condițiilor de depozitare – 36 de luni de la data producției.
SKU: n/a -
Hrana
ApiPollen Substitute 7kg
Producător: Romania.
ApiPollen Substitute – 7 kg.
Substituent de polen cu înaltă valoare biologică.
Conține o mare cantitate de proteină de 51% bine echilibrat la nivelul aminoaciziolor esențiali pentru albine, ușor digerabil și asimilabil, bine tolerat de către organismul albinei.
Ingrediente vegetale, nemodificate genetic, testat veterinar. Înlocuiește cu succes polenul de slabă calitate (porumb, rapiță etc.). Nu conține elemente nedigerabile.
Mod de administrare:
În România: în perioada de primăvară timpurie poate fi administrat ca atare albinelor în stupină dacă sunt condiții de zbor, dar folosind această metodă există riscul ca cerințele pentru creșterea puietului să nu poată fi acoperite. Se recomandă amestecarea în proporție de 20% într-o masă glucidică (80%). Din amestecul final, adus la o consistență de pastă care să nu curgă, se fac turte ce se pot administra pe spetezele superioare ale ramelor cu puiet.
SKU: n/a